‘We houden bij Ella van mensen én van ons werk’

Maria - verloskundige

 

AANMELDEN

De Spinning Babies Methode™

24-10-2017 - Ella

Karina van Embody: "De methode is gebaseerd op het feit dat allerlei spieren, banden en lignamenten die aan de baarmoeder vast zitten invloed hebben op de vorm van de baarmoeder. Door dagelijkse bezigheden zoals werk en bepaalde sporten kunnen sommige spieren onder spanning staan waardoor de baarmoeder niet recht ligt. De Spinning Babies oefeningen, die je samen met je partner uitvoert, zorgen ervoor dat deze banden gestretched worden en de baarmoeder weer in haar natuurlijke houding komt, en er dus meer ruimte in je baarmoeder is voor je kindje om in hoofdligging te gaan liggen en in te dalen. Zo verhoog je de kans dat je jouw kindje in de meeste optimale positie komt voor de bevalling.
Wanneer er sprake is van bekkenpijn, pijn bij het middenrif/ribben, strakke buiken, bandenpijn – dan kan er dus ook sprake zijn van een schuin liggende baarmoeder. Bij dit type klachten maar dus ook bij een kindje in stuitligging of voor een kindje die niet goed indaald kan deze methode goed worden toegepast.
Ook tijdens de bevalling kunnen de Spinning Babies technieken worden toegepast. Ze helpen je om in de meest optimale houding te komen zodat je kindje de extra ruimte krijgt in de bekken, precies daar wat het nodig is. 
Meer informatie over de Spinning Babies oefeningen reik ik je aan in een sessie samen met je partner ter voorbereiding op je bevalling. Het is goed om met de oefening te beginnen vanaf week 28- 32"
Zie ook: embody.nl/voorkom-stuitligging/