English | Türk 

 

‘We houden bij Ella van mensen én van ons werk’

Maria - verloskundige

 

AANMELDEN

BEVALLING, extra informatie ten tijde van het Corona virus

16-04-2020 - Ella

Bevalling

De instructies wanneer je ons belt voor de bevalling zijn onveranderd. Deze bespreken we met je op het spreekuur of telefonisch. Volgende week komen de instructies ook online beschikbaar op ons you tube kanaal. 
Wat wel anders is dat controles die op de praktijk kunnen plaats vinden, ook werkelijk op de praktijk moeten plaatsvinden. We je vragen dan om naar de praktijk te komen. Ook kan het voorkomen dat we je vragen om een foto te sturen of om te video-bellen.

Thuisbezoek


Als we bij je thuis komen, willen wij alleen in contact komen met jou, de zwangere, en één persoon die jou bijstaat (meestal de partner). Andere mensen in huis mogen niet komen in de kamer waar de verloskundige is. Wij moeten ook van te voren weten of er mensen in huis zijn die klachten hebben als hoesten, niezen, keelpijn, verkouden zijn en of koorts hebben meer dan 38 graden. In een aantal gevallen zullen wij de aanwezigen en onszelf moeten beschermen met mondkapje/bril, handschoenen en schort.

Controle op praktijk of ziekenhuis 

Het is ook mogelijk dat we besluiten dat de controle niet thuis kan plaatsvinden maar op de praktijk of in het ziekenhuis. We zullen dit dan uitleggen waarom dit niet kan. NEEM DIT SERIEUS; als ook het melden van klachten. Jullie zijn verplicht om klachten aan ons te melden en wij zijn dit ook verplicht om door te geven aan de ziekenhuizen.
Tijdens de bevalling in het ziekenhuis mag er één persoon met je meekomen. Je kunt helaas geen bezoek ontvangen na de geboorte in het ziekenhuis.
Als je had besloten in het ziekenhuis te willen bevallen dan is dat nog steeds een prima keuze. Soms zal het niet mogelijk zijn om in het ziekenhuis te bevallen van je eerste voorkeur. Dit heeft niet met het coronavirus te maken. Sinds enige jaren is het landelijk en regionaal soms een probleem om verloskamers te voorzien van voldoende personeel, is het vol vanwege veel (medische) bevallingen of  vanwege pijnstillingsverzoeken. Wat ook lastig is dat de pieken in geboortes niet te voorspellen zijn.

Waar bevallen?

In Nederland heb je de vrijheid om zelf te beslissen waar je wilt bevallen. Het is ook veilig om thuis te bevallen. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Bespreek dit dan met ons. Omdat wij geen afwachtende houding wilden aannemen ten aanzien van de ontwikkelingen van het coronavirus en volmelding van een ziekenhuis, hebben wij op onze hoofdlocatie een bevalkamer met alle voorzieningen voor bad-, bed- en verticaal bevallingen ingericht.
Iedereen in de geboortezorg doet heel erg haar best om jou zo goed mogelijk te laten bevallen.