English | Türk 

 

‘We houden bij Ella van mensen én van ons werk’

Maria - verloskundige

 

AANMELDEN

NA DE BEVALLING, extra informatie ten tijde van het Corona virus

15-04-2020 - Ella

Na de Bevalling

De verloskundige komt alleen op bezoek als de kraamzorg dat vraagt en om de hielprik af te nemen. De kraamzorg komt gewoon bij jou thuis. Indien nodig gebruikt zij beschermende kleding. Zij verzorgt en controleert jou en je baby. Zij legt uit wat jullie kunnen doen om niet ziek te worden. Ook voor haar geldt: waar lichamelijk afstand niet nodig is zal zij je informeren op 1,5 meter afstand en voorlichting geven via internet. Respecteer deze aangewezen manier van werken en respecteer dat zij als een van de weinige hulpverleners bij jullie aan huis komt om jullie te helpen.
Er mag geen bezoek komen als de kraamzorg bij jou thuis is. Ook in deze periode geldt dat je klachten van jou of je gezinsleden doorgeeft. Het is beter als je thuis ook geen bezoek van anderen krijgt. Zeker niet als iemand klachten heeft. Bijvoorbeeld hoesten, niezen, verkoudheid, keelpijn of koorts. 
Wij hebben na de bevalling zoveel mogelijk telefonisch contact (of videobellen). Ook de zorg na de bevalling is telefonisch en indien noodzakelijk is er een fysieke controle.

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Den Haag


De gemeente geeft na de geboorteregistratie aan het CJG door dat jullie baby geboren is. Normaal gesproken komt er een jeugdverpleegkundige van het CJG bij jullie thuis om kennis te maken. Momenteel kan deze niet bij jullie thuis komen. Een alternatief voor het huisbezoek is een telefonische intake, echter hebben we geen telefoonnummer van jullie. De vraag is of jullie zo spoedig mogelijk na de geboorte van de baby, contact met het CJG willen opnemen:
Tel: 0800-2854070  Email: cjg.jgz@denhaag.nl   Website: https://www.cjgdenhaag.nl

Anticonceptie

De anticonceptie consulten kunnen telefonisch plaatsvinden. Het plaatsen van spiraal of implanon kunnen zoals gebruikelijk op de praktijk worden uitgevoerd mits je geen klachten hebt van hoesten, niezen, verkoudheid of koorts, hoger dan 38 graden.