Zwanger

Binnen onze praktijk kun je kiezen uit twee manieren van zwangerschapscontroles en begeleiding tijdens je zwangerschap.
Welke manier je ook kiest; we luisteren naar jouw ideeën en naar wat jou bezig houdt op welk vlak dan ook.

 

AANMELDEN

 ​De band tussen jou en je baby


De band tussen jou en je baby is gericht op het verkrijgen en behouden van troost en nabijheid van de ouder op momenten van angst, spanning of verdriet. Dit begint al voor de geboorte en ontwikkelt zich verder in de loop van jaren, waarbij de eerste drie jaren het belangrijkst zijn.
Eerst gaat het om de aanvaarding van de zwangerschap, hierna om het voelen bewegen van de baby. Je voelt een afzonderlijk mensje met wie je een relatie kunt opbouwen.
Het is het begin van een relatie.
Heb je vragen over dit thema, vind je het moeilijk om contact te maken met je baby of herken je een van de volgende thema’s? Je kunt dit rustig met ons bespreken op het spreekuur.


 

  • Kan ik mijn baby wel verzorgen?
  • Kan ik van mijn baby houden en mijn baby gelukkig maken?
  • Heb ik voldoende sociale steun om voor mijn baby te zorgen?
  • Kan ik mijn identiteit aanpassen aan de nieuwe moederrol?
  • Hoe kan ik mijn baby leren kennen?
  • Hoe reageert de baby op prikkels?
     

Binding begint ook met de gedachten en de fantasieën die ouders over hun baby hebben. Gezondheid kan je opsplitsen in twee soorten: de lichamelijke en de psychische gezondheid. Deze twee soorten gezondheid zijn beide belangrijk en beïnvloeden elkaar.

 

Graag wijzen we je ook op de app Bewust Zwanger van Babykennis. Die is er voor iOS en Android. Het doel van de app is om hechting tijdens de zwangerschap te bevorderen en stellen voor te bereiden op het ouderschap. bekijk hier meer en download de app!