Extra

Bij Ella willen we een stapje extra zetten voor onze cliënten. Daarom leveren we ook veel andere diensten. 

 

AANMELDEN

Extra bij Ella

Bij Ella vind je veel meer dan de standaard verloskundige zorg. Een aantal diensten zijn wekelijks te bezoeken op het Copernicusplein:

 

Maandag 09.00-15.00 groepsruimte: Kraamzorg Lieve en Greke, lactatiekundige
Donderdag 10.00-13.00 flexruimte: Joriene de Vos, Psycholoog
Donderdag 12.30-14.30 groepsruimte: B&B kidscare, babyfysio
Vrijdag 09.00-17.00 groepsruimte: Bravocado, leefstijlcoach

 

B&B kidscare, Melanie Renaud, kinderfysiotherapeut


De kinderfysiotherapeut is specialist op het gebied van ontwikkelen en bewegen voor kinderen van   0 – 18 jaar. Wij brengen het motorisch ontwikkelingsniveau van kinderen in kaart en helpen zo nodig om het kind zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. 
Waar is het spreekuur bij Ella voor bedoeld?
Bij het krijgen van een kind komt veel kijken. Soms dingen waar u van tevoren nooit aan had gedacht. Het spreekuur bij Ella, elke donderdag van 12.30 - 14.30uur  is bedoeld om vragen over uw baby of kind te beantwoorden. 
Kinderen tussen de 0 – 2 jaar maken gigantische stappen in de ontwikkeling. Op sociaal-emotioneel gebied, op gebied van spraak maar ook op motorisch gebied. Pasgeboren baby’s zijn heel erg afhankelijk maar gedurende de maanden krijgen zij steeds meer een eigen willetje en gaan zij zich op motorisch gebied steeds meer ontwikkelen. Dit begint wellicht bij de handjes naar de mond brengen, het leren kennen van de voeten of het omrollen van rug naar buik. Later gaan zij zitten, kruipen en lopen. Deze mijlpalen vallen onder de grove motoriek maar ook in de fijne motoriek valt veel te leren. Baby’s leren een speeltje grijpen maar ook een lepel naar de mond brengen of later uit een beker drinken. 
Er zit veel spreiding tussen wanneer een mijlpaal behaald zou moeten worden en alle kinderen doen het als zij er klaar voor zijn.
Toch ontstaan er soms vragen bij ouders. Ontwikkelt mijn kind goed? Is het erg dat hij nog niet kan rollen? Is het erg dat hij op zijn billen door de kamer schuift? Voor al deze vragen kunt u bij mij terecht! 
Naast vragen over de motorische ontwikkeling kan het ook zijn dat u vragen heeft over:
Voorkeurshouding
Afplatting van het achterhoofd
Slapte of juiste overstrekken
Moeite met op de buikligging

Wat kost het?
Het spreekuur bij Ella kost u niets. Ik geef vrijblijvend advies en wanneer wij samen besluiten dat verdere behandeling in de praktijk nodig is dan zal dit vallen onder de basisverzekering. Elk kind krijgt elk jaar 18 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering zonder dat hier eigen risico over betaald hoeft te worden. U heeft geen verwijzing nodig van het consultatiebureau, de huisarts of een specialist. 
benbkidscare.nl

 

Bravocado: Yosta, diëtiste en coach stoppen met roken

Ik ben Yosta en werk als regulier en orthomoleculair diëtist bij Bravocado. Bravocado is een professionele, evidence-based voedingskundige praktijk met 2 locaties in Den Haag. Ik ben een kwaliteit geregistreerde diëtist. Een zwangerschap en bevalling eist veel van je lichaam, het is daarom belangrijk om zo goed mogelijk voor jezelf en je kleintje te zorgen. Hiervoor is een uitgebalanceerde voeding nodig, dat past bij jouw leefstijl. Het voedingsadvies wordt aan jouw persoonlijke situatie en/of dat van je kindje aangepast.
Start je de zwangerschap met een te hoog begingewicht? Wil je graag naar een gezond eetpatroon en lukt dit niet? Bespreek dit met ons of neem contact op met een diëtist of voedingscoach. Ik ben elke vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur een spreekuur bij Ella op locatie Copernicusplein. Lees hier meer over Bravocado.

 

TsCares: Tessa, pedicure en voetverwennerij

Ik vind het verzorgen van voeten een belangrijk onderdeel van lichamelijk welzijn. Een mens gebruikt zijn voeten veel en elk ongemak aan de voeten kan dagelijks hinder veroorzaken. Denk aan een likdoorn of een teennagel die in de nagelwal drukt. Voor de behandeling van deze en andere ongemakken, bied ik een basis pedicure en mini pedicure aan (zie aanbod). Loopt of staat u veel? Of bent u in verwachting? Denk dan ook eens aan een ontspannende voetmassage.
Openingstijden op het Copernicusplein:
Ma: 18:00 - 21:00 uur
Wo: 9:00 - 12:00 uur
Vr: 9:00 - 14:00 uur
Overige dagen in overleg, behandeling alleen op afspraak. TsCares    

    

Joriene de Vos, Praktijkondersteuner en psycholoog

Wat heb jij nodig om straks de ouder te zijn die je zou willen zijn?
Elke donderdag van 10.00 to 13.00 is Joriene aanwezig op het Copernicusplein, Loop gerust binnen! Lees hier meer over Joriene.

 

Quies coaching: Caroline geeft een cursus Ontspannen zwanger

Werk, huishouden, een kleintje in huis, een sociaal leven en daarbij een zwangerschap; als zwangere moeder heb je veel ballen hoog te houden. De tijd en rust om uitgebreid niks te doen is er vaak niet. En al doe je even helemaal niks, grote kans dat je lieve peuter of kleuter je aandacht nodig heeft, of die to-do lijst in je hoofd oppopt. Weg rust.
Herken jij ook dat:

  • jouw spanning regelmatig (te) hoog oploopt?
  • je vaak last hebt van een opgejaagd gevoel?
  • je vaker dan je lief is uitvalt naar je partner, kind of iemand anders?

Kom dan ervaren wat lichaamsgerichte oefeningen voor jou kunnen betekenen in de cursus “Ontspannen zwanger”. Met behulp van aandachts-, bewegings- en ademoefeningen ga je op verkenningstocht door je lichaam. Op zoek naar verbinding met een ontspannen lijf, adem en hoofd én met je ongeboren kindje. 
Wat kan je verwachten:
Aandacht voor de achtergrond en invloeden van stress
Inzicht in jouw spanningsniveau en de mogelijkheden om dit bij te sturen
Afwisselende oefeningen in zit, stand of lig
Naar huis gaan met praktische oefeningen die je eenvoudig toe kunt passen 
Vijf avonden volledige tijd en aandacht voor jezelf
Praktische informatie:
Data: 12 nov, 26 nov, 10 dec, 7 jan en 21 jan. 
Tijd: 19.30 - 20.30 uur
De cursus gaat door bij 4 aanmeldingen. 
Locatie: Ella Verloskundigen, locatie Copernicusplein
Trainer: Caroline de Sonneville
Introductieprijs: € 57,50 (incl. 21% btw) voor vijf avonden  
Wil je meedoen?
Geef je op via de website: quiesinjekracht.nl
Als jij spanningsklachten zoals hyperventilatie of burn-out ervaart, 
kan ik je beter individueel begeleiden. Mail (caroline@quies-coaching.nl)
of bel (06 30590712) om te overleggen of de cursus bij je past.

 

Lieve kraamzorg

Door Lieve kraamzorg wordt op maandagen van 09.00 tot 15.00 uur voorlichting gegeven aan zwangere over de volgende onderwerpen: Kraamzorg, Borstvoeding en kolven, kamille toepassingen, wasbare luiers, draagdoeken, benodigdheden voor je baby, aanschuif babybedje (co sleeper), veiligheid in en om je huis.
Loop gerust bij hen binnen, stel je vragen en ga goed voorbereid de kraamtijd in !

 

Steungroep na verlies van je baby
Annemieke Hillen

Eens in de twee maanden bij Ella op de praktijk is er een middag rond het verlies van een baby. De middag is bedoelt voor ouders die te maken hebben gekregen met een miskraam, vroeggeboorte, overlijden in zwangerschap of na de bevalling. De middag wordt verzorgd door Annemieke Hillen, rouw- & verliesbegeleider (www.annemiekehillen.nl).
De bijeenkomsten zijn op een donderdag van 16.00 tot 18.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Data:
Donderdag 7 november
Je kunt je hier aanmelden, je kunt ook telefonisch aanmelden bij
Ella: 070 360 62 86