English | Türk 

Wie ben ik en wat doe ik bij Ella?


Ik ben Melanie Renaud, baby en kinderfysiotherapeut bij B&B Kidscare. Elke donderdag ben ik aanwezig van 12.30 tot 14.30 op het Copernicusplein 14 voor een spreekuur voor baby’s en kinderen van 0 – 2 jaar. Je kunt bij mij binnenlopen maar je kunt ook een afspraak maken via de assistente van Ella.Wat doet een kinderfysiotherapeut?
De kinderfysiotherapeut is specialist op het gebied van ontwikkelen en bewegen voor baby’s en kinderen van   0 – 18 jaar. Wij brengen het motorisch ontwikkelingsniveau van kinderen in kaart en helpen zo nodig om het kind zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. 

 

Waar is het spreekuur bij Ella voor bedoeld?


Bij het krijgen van een kind komt veel kijken. Soms dingen waar je van tevoren nooit aan had gedacht. Het spreekuur bij Ella is bedoeld om vragen over je baby of kind te beantwoorden. Ontwikkelt mijn kind goed? Is het erg dat hij nog niet kan rollen? Is het erg dat hij op zijn billen door de kamer schuift? Voor al deze vragen kun je bij mij terecht!

Naast vragen over de motorische ontwikkeling kan het ook zijn dat je vragen hebt over:

  • Voorkeurshouding
  • Afplatting van het achterhoofd
  • Slapte of juist overstrekken
  • Moeite met de buikligging

Kinderen tussen de 0 – 2 jaar maken gigantische stappen in de ontwikkeling. Op sociaal-emotioneel gebied, op gebied van spraak maar ook op motorisch gebied. Pasgeboren baby’s zijn heel erg afhankelijk maar gedurende de maanden krijgen zij steeds meer een eigen willetje en gaan zij zich op motorisch gebied steeds meer ontwikkelen. Dit begint wellicht bij de handjes naar de mond brengen, het leren kennen van de voeten of het omrollen van rug naar buik. Later gaan zij zitten, kruipen en lopen. Deze mijlpalen vallen onder de grove motoriek maar ook in de fijne motoriek valt veel te leren. Baby’s leren een speeltje grijpen maar ook een lepel naar de mond brengen of later uit een beker drinken. Er zit veel spreiding tussen wanneer een mijlpaal behaald zou moeten worden, alle kinderen doen het als zij er klaar voor zijn. Dit roept vaak vragen op en daarvoor ben ik er. Laat je vrijblijvend ondersteunen.