English | Türk 

 

Zwanger

Binnen onze praktijk kun je kiezen uit twee manieren van zwangerschapscontroles en begeleiding tijdens je zwangerschap.
Welke manier je ook kiest; we luisteren naar jouw ideeën en naar wat jou bezig houdt op welk vlak dan ook.

 

AANMELDEN

Onderzoek en preventie

Naast de normale onderzoeken zoals Bloedonderzoek (lees hier meer over bloedonderzoek) en Echoscopisch onderzoek (lees hier meer over een echo maken) is er aanvullend onderzoek mogelijk. Wanneer je voor het eerst op controle komt, stellen wij je vragen over je gezondheid en die van je familieleden. Je kunt ons helpen door de vragen alvast te beantwoorden op de vragenlijst die wij jou toesturen voor je eerste afspraak.

22 Weken prik

Wij informeren je ook over dingen die je kunt doen tijdens de zwangerschap on jouw baby te beschermen, daaronder valt ook de 22 weken prik tegen kinkhoest. Dit is voor baby’s een zeer ernstige ziekte. Kinkhoest wordt veroorzaakt door een bacterie. De bacterie maakt een gifstof aan. Hierdoor ontstaan hoestbuien die wel maanden kunnen doorgaan. Baby’s kunnen het erg benauwd krijgen en in ademnood komen.  Lees hier meer

 

Prenatale screening - PNS

Ook tijdens de eerste controle willen we het onderwerp prenatale screening bespreken. Prenatale screening is onderzoek bij je baby op eventueel aangeboren aandoeningen. Je kunt laten onderzoeken of het kind in jouw buik een aandoening heeft. Of een lichamelijke afwijking. We noemen dit prenatale screening.
Er zijn twee soorten screening:

1. De NIPT

De NIPT (niet-invasieve prenatale test) is een bloedtest. Hiermee kan je in je bloed laten onderzoeken of er aanwijzingen zijn dat jouw kind down-, edwards- of patausyndroom heeft.

Lees meer: pns.nl/nipt

2. Onderzoek naar lichamelijke afwijkingen: de 13 wekenecho en de 20 wekenecho.

Onderzoek of uw kind een lichamelijke afwijking heeft. Een lichamelijke afwijking betekent dat een deel van het lichaam van het kind er anders uitziet dan normaal.
Lees meer: 
pns.nl/13-wekenecho
pns.nl/20-wekenecho

Jij beslist

Je beslist zelf of samen met je partner of je deze onderzoeken wilt laten doen. Wil je meer weten over prenatale screening? Vraag het de verloskundige, die kan je uitgebreide informatie geven.

Kijk voor meer informatie, folders en animatievideo’s op www.pns.nl 

 

22 weken prik tegen Kinkhoest

De 22 wekenprik beschermt jou en je baby tegen kinkhoest. Dit is voor baby’s een zeer ernstige ziekte. 

Wat is kinkhoest?

Kinkhoest is een erg besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. De bacterie maakt een gifstof aan. Hierdoor ontstaan hoestbuien die wel maanden kunnen doorgaan. Baby’s kunnen het erg benauwd krijgen en in ademnood komen.  Lees hier meer en download de folder